Adrie1Over Adrie Lint

Sinds 1981 ben ik werkzaam als theoloog en als pastor. Geboren in 1954, opgegroeid en wonend in Noord-Brabant, ben ik van jongs af aan vertrouwd en vergroeid met het rooms-katholieke geloof. Theologie heb ik in de zeventiger jaren gestudeerd aan de Theologische Faculteit in Tilburg (basispastoraat en theologie en maatschappelijk handelen). Het was de periode na het tweede Vaticaanse concilie: een creatieve en bruisende tijd in de kerk, met een open geest en een frisse wind.

In 1981 heeft bisschop Bluijssen mij aangesteld als pastorale werker in het bisdom Den Bosch (Oirschot en Hilvarenbeek). Vanaf 1984 ben ik binnen het bisdom van Breda gaan werken: in Breda/Bavel, later voor de regio Rijen en daarna in Oosterhout. Vanaf 2009 ben ik als pastor werkzaam in de regio Breda-West, Effen en Prinsenbeek. Kijk eens op de site van onze Nazarethparochie.

Over deze weblog

Screenshotvagevuurjuli2016Binnen het vrij korte bestaan van het internet kent mijn weblog al een relatief lange geschiedenis. In 2001 ben ik na een sabbatverlof begonnen met een eigen weblog, onder de naam Vagevuur. Vanuit mijn interesse voor de impact van het wereldwijde web heb ik indertijd een studie gemaakt naar de mogelijkheden van het internet voor kerk en geloof. Ik interesseer mij erg voor de culturele en theologische aspecten van het wereldwijde web en de design van websites. Van 2001 tot 2011 bezochten ongeveer 150 bezoekers dagelijks de site. De meeste bezochte pagina’s waren: het dagelijkse gebed, de weblog, de gebeden database en de kunst.

Na een pauze van enkele jaren heb ik in mei 2015 de draad van mijn weblog weer opgepakt: het Vagevuur was weer online tot eind juli 2016. Door een fatale handeling – ik trok letterlijk de stekker uit mijn database – was ik veel gegevens kwijt. Misschien was het ook de werking van de heilige Geest, want nu was ik genoodzaakt om mijn weblog een andere dimensie te geven. Het wordt nu niet alleen een weblog over religieuze thema’s, maar naar ik hoop meer een inspiratiebron voor wat mij bezig houdt.

Meestal ben ik erg blij met reacties:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email