Mystiek

Hadewijch.net
Een uitgebreide website over leven en werken van de Middeleeuwse mystieke vrouw Hadewijch. Met originele teksten in het Diets, vertalingen en achtergronden. Hoe Hadewijch blijft inspireren.

Kunst en religie

ArtWay.eu
Vanuit een christelijke levensvisie stelt ArtWay zich ten doel de wereld van de beeldende kunst te ontsluiten voor de geïnteresseerde leek. Kijken naar kunst is een manier om naar God te luisteren.

Rooms-katholieke kerk

Kerknet.be
De Website van de RK Kerk in Vlaanderen. Reportages, cartoons, nieuws, blogs, filmpjes en meer over maatschappij, cultuur, geloof en kerk in Vlaanderen. Niet alleen over de organisatie van de RK kerk in Vlaanderen, maar vooral ook ervaringsverhalen.

Religieuzen

Abdij Koningsoord
In 2009 zijn de zusters Trappistinnen van het Brabantse Berkel-Enschot verhuisd naar het nieuwe klooster in Oosterbeek bij Arnhem. Zij vormen een vitale en gastvrije kloostergemeenschap. Graag verblijf ik in hun gastenhuis. Het is mogelijk om online hun getijdengebeden te beluisteren en mee te bidden.

Taizé
De gemeenschap van Taizé telt een honderdtal broeders, katholiek en protestants, uit bijna dertig landen. Alleen al door haar bestaan is de gemeenschap een ‘gelijkenis van gemeenschap’, een concreet teken van verzoening tussen verdeelde christenen en gescheiden volken. Zij bieden op diverse plaatsen in de wereld een gastvrije plek voor jongeren. De eenvoud van hun liturgische vieringen nodigt velen uit.

Abdij Koningshoeven
Dit Trappistenklooster is een plek, waar rust en contemplatie heerst. Waar de trappistenbroeders inspiratie, verwondering en geloof willen bieden aan bezoekers. De preken worden elke week op de site geplaatst. Met een eigen website voor hun Trappistenbier.

 

Print Friendly, PDF & Email